H Á Z I G A Z D A | H A Z A I | K Ü L F Ö L D I


Dred www.dredmusic.hu - Magyarország

Dred első szerzeménye 1998-ban jelent meg a Just House válogatásalbumon, majd ‘99-ben a Clubhouse Hits-en is több dalt jegyzett. Ezt követően több hazai sikercsapat stúdiómunkáiban is részt vett. 2004 végén jelent meg első mixlemeze, a Trendi Hit Mix, ezt 2005 áprilisában követte a "Csak a Hold" című maxi. 2006-ban Dred képviselte Magyarországot az évente megrendezett Eurodance Song fesztiválon. A megmérettetésen 39 ország dance dalai versenyeznek az "Európa legjobb dance dala" címért. Az elmúlt években olyan előadók dalai versenyeztek mint az ATB, David Guetta a Tatu vagy a Groove Coverage. Ennek a társaságnak most Dred is tagja lett.

Dred második szóló kislemeze. "Az éjjel" is hozta a papírformát. A zenész 2006 nyárán ismét újdonsággal rukkolt elő: A "Bolond nyár" már megjelenésének hetében felkerült a hazai lemezlovasok játszási listái alapján készített MAHASZ Dance Chart*-ra. (*A mértékadó lista azt mutatja meg, hogy a diszkókban, klubokban mely zenékre táncol legtöbbet és legszívesebben a közönség.)

Dred friss slágere a "Megfordul a Föld" bemutatásának hetében a VIVA televízó slágerlistájának első helyén startolt és öt hétig vezette is a listát. Dalait a dj-k között egyedülállóan mind a vidéki, mind az országos rádiók (Danubius Rádió, Juventus Rádió) rendszeresen sugározzák.

Dred Trendi Hit Mix névre hallgató rádiós mixműsora országszerte közel negyven rádióállomáson hallható heti rendszerességgel. Dred a mixműsorok tekintetében egyedülálló módon konferálja is az elhangzó dalokat.

A VIVA Chart, a MAHASZ Dance lista és a MAHASZ Rádiós toplista talán a hazai popzene legfontosabb népszerűség mérői. Dred minden dala mindhárom listán a top 10-ben szerepelt. Az eredmények láttán kétségtelen, hogy Dred a magyar zenei élet élvonalába tartozik.


Fellépései:

2007-02-24 - Dred's Night!