H Á Z I G A Z D A | H A Z A I | K Ü L F Ö L D I


Josh feat. Jutta www.joshmusic.hu - Magyarország

Ennek a vadonatúj formációnak a neve ismerősen csenghet a dance stílus kedvelőinek körében, hiszen az együttes frontembere Josh már számos alkalommal szerzőként és, producerként is bizonyított ezen a területen. A Josh és Jutta produkció azzal a nem titkolt céllal alakult, hogy kitöltsenek egy hiányt, dance formációként a hazai popzene világában. A formáció debütáló dala a „Miért félsz” címet viselte amely exkluzív track ként helyett kapott a Dancissimo 2005 válogatáslemezen, valamint a Hungarian Dance Party válogatás lemezen is. Több remix is készült a dalból népszerű dj-k közreműködésével (Spigiboy, Mozsó, Dred, Pmx) amelyeknek kiemelt club visszhangja volt.

Szarvas József –Josh– az európai dance kultúrán nevelkedett, zenéjében az Italo dance fő vonásai lelhető fel. A szerző és énekesnek már fiatalon sikerült belekóstolnia az európai és hazai klubéletbe, ezt magába szívva, érett fejjel vágott bele a hazai dance kultúra ezen szegmensének meghonosításába.

2000-ben a Midem zenei fesztiválon 2 kiküldött dalára felfigyelt egy Olasz hanglemez kiadó, így az első maxijának eredeti felvételei az olaszországi MG stúdiójában készülhettek el, ahol már számos neves előadó dolgozott, olyanok mint például az Eiffel 65, Kim Lucas, és a The Soundlovers. További két verzió készült a dalból Magyarországon. Az első maxi lemeze címe: Nincs az a szó, mely Come back To Me címmel angol nyelven külföldön is kiadásra került. Erdélyben a Nincs az a szó című első dala is listavezető volt. 2002. novemberében megrendezésre került a II. Erdélyi Magyar Könnyzenei Fesztivál, melyen akkor még Joshiva-ként szerepelt a „Tőled kaptam én” című dalát két kategóriában is jelölték. Nagy meglepetésre „az év magyar slágere” győzteseként hozhatta el az aranyszobrocskát. A Joshiva formációval még egy maxit jegyzett Tőled kaptam én címmel ami a 2003-as évben a hazai clubokban az egyik legtöbbet pörgetett korong volt. 2004-ben egy rövid időre elbúcsúzott a színpadtól és Zenei Producerként számos albumot, illetve dalt tudhat maga mögött.

Az egyedi hangú énekesnő Jutta tehetségére már fiatalon felfigyeltek tanárai. A Zenei Általános Iskola elvégzése után, egy Musicel Stúdióban végezte tanulmányait. Több Musicel szerepben játszott, és több válogatáslemezen szerepelt vokalistaként, így hozta össze a sors Joshal akivel elkezdtek közösen dolgozni, ennek eredménye a Josh feat Jutta nevet viselő új formáció is. Jutta egyedi hangja különleges színfoltként ragyogja be a poppiacot.

Vadonat új maxijuk a Nincs az a szó című dalból készült ami a 2000-ben kiadott dal újragondolt változatait és pörgős mixeit tartalmazza. A siker sem váratott sokáig magára, hiszen a Nincs az a szó a megjelenés után 2 héttel már a Mahasz által összesített Dance Chartjának top 20-ában indított, ami igen ritka egy új formációnál, viszont egyértelmű visszajelzése annak, hogy a Dj-k és a klubok közönsége elfogadta és igényli az új formációt.

A fiatalok körében futótűzként terjedő vadonatúj hazai pop-dance duó az áttörést első videóklipjével érte el amely a „Nincs az a szó” című dalukhoz készült, ami sorban a második maxijuk volt. A dal számos rádió játszási listáján a legtöbbet játszott dalok között szerepel, és a hazai zenetelevízió is kiemelten játszotta bemutatkozó klipjüket. 2006. május végén pedig már itt az új maxi és videóklip ami hasonló sikereket ért el mint az előző daluk, címe „ Vár rám az ismeretlen „ amely a megjelenés után még 4 hónappal is az összesített dance chart 5. helyén szerepelt, valamint a hazai zene tv játszási listájának 3. helyéig jutott.


Fellépései:

2006-09-20 - Garabonciás Megabuli!