H Á Z I G A Z D A | H A Z A I | K Ü L F Ö L D I


Kühl Liquid Trance - Magyarország

1970. május 27-én született Budapesten. Elsõ fellépési lehetõségét 1985-ben kapta, akkor még mint Hip-hop és Funky DJ. szórakoztatta a közönséget. 1993-ban a Randevu rezidens lemezlovasaként találkozott elõször -a Magyarországon még szinte teljesen ismeretlen stílussal- a house-al. 1994-ben a Bangkok Hilton-ban játszott, ahol már vitathatatlanul az elektronikus zenéé volt a fõszerep. Kühl Tamás rendezésében került sor az elsõ legendás Mayday partikra, illetve Rave Olympiákra.

1995-ig a The Club-ban rezidenskedett, majd ezután átigazolt a Club Speed-be, ahol Clark-al és Levi-vel tették le a mai Magyar progresszív zenei kultúra alapjait. Nevéhez fûzõdik továbbá, az elsõ hazai lemezlovas ügynökség, a BPM alapításában való aktív részvétel, melynek ezután még két évig maradt tagja. Az ügynökségbõl való kiválása ellenére a BPM által rendezett partikon (Renaissance, Cream, Tyrant, stb.) részt vesz, mint fellépõ mûvész, így alkalma nyílt olyan sztárokkal együtt játszania, mint John Digweed, Anthony Pappa, Craig Richards, Nick Warren, stb. 1995 óta heti rendszerességgel lép fel az ország legnépszerûbb klubjaiban (Sing-Sing / Szeged, Stargate / Gyõr, M47 / Sáránd, Korona / Kecel) és külföldön is kedvelt vendég (Kralha / Lengyelország, Club Extreme / Pozsony, First Club / Jugoszlávia).

1997-ben fellép Berlinben a Love Parade-on, majd '99-ben, ekkor már nemcsak mint "lemezlovas", hanem itt mint a Magyar kamion szervezõje is jelen van. 1998-ban jelent meg elsõ mixlemeze Liquid címmel, amit egy évvel késõbb a Liquid Trance-Mix For Millenium követ. 1999-tõl a Freee Magazin DJ. Team-jét erõsíti különleges stílusával, amely a progresszív és trance hangzásról ismert.


Fellépései:

2006-09-09 - Progressive Weekend