H Á Z I G A Z D A | H A Z A I | K Ü L F Ö L D I


Johan Bacto Mankind Records - Svédország

Johan a 80-as évek végén kezdett el érdeklődni az underground elektronikus szcéna után. Már 15 éves korától zenélt és sűrűn látogatta a partykat. 1993 ban játszot először a Svéd Jönköping-ban kisebb underground rendezvényeken. Az ezt követő években , fellépései gyarapodtak, dj munkája egyre inkább techno szcénát érintette.1996-ban egy barátjával láttak hozzá az első saját zene elkészítéséhez. A 100 példányban megjelenő kiadványt nagy siker és elismerés követte ,ami további zenekészítésre késztette.
Egy évvel később Johan létrehozta saját kiadóját a PLACKTOWN SOUNDS-t, melynél többnyire housey és souly kiadványok láttak napvilágot.
Ezt követően nagy igény nyílt egy igazi techno kiadó létrehozására, így jött létre a ma már jól ismert ZYNC recordins. Zync-nél olyan művészek jelentettek meg lemezeiket mint: Henrik B & Mhonolink.
A ZYNC sikere után, Johannak szüksége volt egy új kiadóra a saját anyagaihoz, így indult a MANKIND. Az első kiadványt hatalmas siker fogadta és mind elkelt szerte a világon. Olyan dj-k szettjeiben volt hallható mint: Ritchie Hawtin , Dave Clark & Thomas Krome...
Ezután a COUNTDOWN 2000 kiadó-nál is dolozott,ahol 1999-ben minden hónapban mejelent 1 lemeze. Ez volt az év legjobb kiadója ,olyan művészek munkáival, mint:Dj Misjah, G-Force, Jamie Anderson & Pounding Grooves.
1999 végén, elkedzdett dolgozni a Skunkworks leblnél.
A legutobbi kiadó a DEVIL`S CHOICE volt 2001 elején itt jelent meg az első közös munkája Hadcell-el.
Dj-ként Johan szerte a világon fellépett: Spanyolország, Belgium, Hollandia, Németo., Szlovakia, Czehország, Finlandia és Svédo. Clubokban: : Turbin (Stockholm), Knůller Club (Gothenburg), Club Freedom (Malmö), Holger Bar (Stockholm)
Zenei stílusa a pumpin techno,funky tecno , dark techno.


Fellépései: