H Á Z I G A Z D A | H A Z A I | K Ü L F Ö L D I


Valentino Kanzyani Recycled Loops - Szlovénia

Valentino Kanzyani az utóbbi években Szlovénia, és egyben a nemzetközi színtér vezető egyéniségei közé nőtte magát. Lemezlovas karrierje közel egyidőben indult Szlovénia másik büszkeségével, Umekével; producerként azonban csak a kilencvenes évek végén kapcsolódott be a vérkeringésbe.
Ugyancsak Umekkel megalapították a Recycled Loops nevű formációt, amivel Valentino bejegyezhette első hivatalos megjelenését, mégpedig Anglia top-labele, a Primevil alatt (Six Is Nine, 1999).
A lemez sikere után úgy döntöttek, hogy beindítanak egy saját kiadót, amit a debütáló EP után szintén Recycled Loops-ra kereszteltek. A kiadó stílusban is tovább vitte a ’Six Is Nine’ tech-funk vonalát, s első megjelenéseik rögtön a techno és house DJ-k legkedveltebb játékszerei lettek. Valentino közben szólóban is kipróbálta magát és 2000-ben már meg is jelent első önálló lemeze, a ’Why Not’, ugyancsak a Primevil-nél, majd áprilisban The Porn Headquarters fedőnéven következett az ’Our Business’ (Primary Records), melyet Virgin Helena-val közösen szereztek. Umekkel is tovább folyt a munka; létrehoztak egy alkiadót a Recycled Loops mellé ’Earresistible Musick’ néven, ami a lágyabb house daraboknak hivatott teret adni.
A teljesen egyedi hangzásvilágot képviselő zenéi Carl Cox fantáziáját is megmozgatták, melynek eredménye a bombasztikus ’Fever’ track lett az Intec ’International vol. 2’ EP-jén, illetve pár hónappal később a ’House Soul EP’, ugyancsak az Intec-nél. Valentino hol egyedül, hol pedig Umek oldalán azóta is töretlenül készíti a jobbnál-jobb zenéket, melyek sajátjai mellett olyan kiadóknál látnak napvilágot, mint a Superbra, Primate, Primevil, Wet Music, vagy a Deep Dish által irányított Yoshitoshi. Remixfelkérésekben sem szenved hiányt, elég csak Jon Carter, Wally Lopez, Sultan & The Greek, Santos feldolgozásaira gondolni.
Kivételes érzékét a három lemezjátszó használatához és a szettek felépítéséhez pedig nemcsak fellépései tömkelegén (Loveparade – Berlin, Mayday – Budapest, Ultraschall – München, Biosphere – Bécs, etc… és szinte Európa összes országa), hanem két ragyogó mixlemezen (Rock The Discotheque vol. 1, 2) is bizonyította.


Fellépései: