H Á Z I G A Z D A | H A Z A I | K Ü L F Ö L D I


Felipe Titanium Records - Ausztria

Philipp M. Straub (1974.04.15) 1992-ben került kapcsolatba az elektronikus tánczenével, akkor, amikor ellátogatott a legendás hírű bécsi 'Technical Museum'-ba. Miután megtapasztalta a varázslatos látvány-, és hang-effektekkel kísért partizás új dimenzióit, kiépítette a kontaktust a Mayday, a Loveparade és ehhez hasonló rave-ek szervezőivel, s elsőként kezdett jegyeket árulni Ausztriában ezekre a rendezvényekre. Philipp ekkoriban egy utazási irodánál dolgozott és hamarosan ő intézte a hazájába érkező nemzetközi dj-k utaztatását is.
Philipp még ugyanebben az évben találkozott az akkor még szintén kezdő producerrel, Oliver Riepl-lel és ketten együtt létrehozták a 'The Space Navigator' projektet. 1992-94-ig olyan kiadóknál jelentették meg szerzeményeiket, mint a Kosmo, a BMG, Sony, Polygram, Logic Records vagy a Frankfurt Beat. 'Live' formációjukkal eljutottak Németországba, Svájcba, Hollandiába, Spanyolországba, Görögországba, Olaszországba és Máltára. Mindeközben Philipp felmondott az utazási irodánál és megalapította saját DJ-ügynökségét, a 'Vienna Sound Pool'-t.
1995-ben Philipp és Oliver elindították a 'The Partysan' című lapot, mely Ausztria első techno-house útmutatója volt. A magazinhoz kapcsolódva Philipp ügynökségét átkeresztelték 'Partysan Booking'-ra. Kiváló kapcsolataiknak köszönhetően oly neves művészekkel kötöttek exkluzív szerződést, mint Westbam, Pascal F.E.O.S., Chris Liebing, Frank Lober, a Dritte Raum, a Hardsequencer, vagy épp Tom Novy, Moguai, Paul van Dyk, Phil Fuldner...
Az egyre növekvo üzlettel párhuzamosan Philipp és Oliver pontot tett a The Space Navigator projekt történetének végére, és 1994 őszén Philipp megkezdte pályafutását, mint DJ. Felipe. Kezdetben egy közeli barátja, DJ. Toluca segítette a technikai tudás elsajátításában. Első szettje Bécs akkori legnépszerűbb after-klubjában a 'Chattanooga'-ban történt, melyet Christian Cerha aka DJ. Sdricci vezetett. A klub rövid időn belül Felipe bázisává vált. Hamarosan ő lett a híres bécsi Sofiensaale rezidense is, ahol kéthetente pénteken több mint 3000-en partiztak.
1997-ben Philipp és Oliver felhagytak a non-profit 'The Partysan' gondozásával. Felipe megismerte Chris Eichenauert, azaz DJ. Chris Esycho-t, akinek partnere lett a '4 Elements'-ben.
1998 végén ismét váltás következett: megszületett a 'Titan International', Philipp új ügynöksége. Ezzel egy időben feloszlott a híres DJ-csoport, Felipe, Marcello, Rokis, Romeo és Joro ötösfogata.
1998-ban az Under Cover Music Group-pal együttműködve megkezdte működését Philipp saját kiadója, az Urknall Records, mely azonban a két cég eltérő nézetei miatt két évvel később megszünt.
1999-ben Philipp és a nyugat-ausztriai elektronikus szcéna vezető egyéniségeként ismert Matthias Klingler aka DJ. Matthew Bell összefogtak annak érdekében, hogy a lehető legkomolyabb befolyásra tegyenek szert az osztrák piacon.
2000-re Felipe bejárta Európát, sőt játszott Kenyában, Mexikóban, Oroszországban és Izraelben is! Nemzetközi szereplései által a 'top-DJ'-k rangsorába emelkedett. Egyedi hangzású groovie techno-szettjeivel kivívta a szcéna megbecsülését; míg a Titan egyértelműen Ausztria elsőszámú ügynöksége lett. Szinte valamennyi osztrák dj menedzselését a Titan végzi, ráadásul exkluzív partnere több mint 150 nemzetközi dj-nek, promoternek. Mindemellett hat kelet-európai országgal állnak igen szoros partner-kapcsolatban. A Titan ma már nem 'csak' ügynökség, hanem kiadó is egyben.


Fellépései:

2006-09-16 - Titanium
2005-06-18 - Mystic Night 2.