H Á Z I G A Z D A | H A Z A I | K Ü L F Ö L D I


Redhead Mankind Records - Belgium

Kezdeti érdeklodése az elektronikus zenék iránt hamar valóságos szenvedéllyé vált; a Kraftwerk , Gary Numan , és a new beat-szcéna gyakorolták rá az elso nagy hatásokat, s indították el DJ/zenész karrierjét. 1992 és 1997 között egy kis helyi klub, az Amnesia házigazda DJ-je volt. Ezalatt a periódus alatt vásárolta meg a szükséges felszereléseket a zenekészítéshez, majd ki is tanulta azok használatát. E tájt futott össze Marco Bailey-vel is, akivel aztán producertársak lettek. E rendkívüli duó tagjaként jelent meg elso lemeze 1998-ban, a Forcefield kiadónál (TR98 EP).
Innentol kezdve mintegy negyven megjelenés fémjelezte kemény munkájukat olyan kiadóknál, mint a Primate , Primevil , Zync , Session , Kobayashi , stb … Soulwatcher álnév alatt is jól ismertek, több masszív lemezzel a hátuk mögött a Primevil és az Invasion kiadók kötelékében.
2000 tavaszán Redhead úgy döntött, hogy kipróbálja magát szólóban is, és a svéd lemezlovas/producer/kiadótulajdonos Johan Bacto rögtön ki is adta elso önálló szerzeményeit a Skunkworks-nél . Késobb pedig két lemezt (' Humanic ' és ' Icelandic ') a híres Zync , illetve egyet (' Mankind 10' ) a misztikus Mankind gondozásában.
A Zync-nél jelent meg 2002-ben az elso teljes szerzoi nagylemeze, a ' Dragon And Sword '. Az anyag Cd változatán lágy chill-out és ambient muzsikák is szerepeltek, míg a vinyl változaton feszes, de ugyanakkor dallamos techno darabok kaptak helyet. Az album felkeltette Monika Kruse érdeklodését is, melynek eredménye a ' Dark Ceremony EP' lett a hölgy kiadójánál, a Terminal M-nél. Mindezek mellett sorra jönnek ki lemezei a Primate Endangered Species, MB Elektronics , Fine Audio , Rhythm Convert kiadóknál is.
De ez a lezser srác nemcsak producerként ismert és elismert. Lemezlovasként rengeteg országban fordult meg: Brazília, Japán, Svédország, Svájc, Németország, hogy csak egy párat említsünk. Belgiumban rezidense a rendkívül népszeru belga techno klubnak, a leuveni Silo-nak . Nagy fesztiválokra is gyakran kap meghívást, így fellépett már az I Love Techno-n , a Nature One-on , és a Sola Luna-n is.


Fellépései:

2006-05-13 - Red Factory